Liefde Stud

piirrospuokkeja vuodesta 2020

Liefde Stud

Kouluratsastustallin miljöö

Liefde Stud sijaitsee Alankomaissa, Deventerin kauniin kaupungin reunamilla, reilu tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista Amsterdamista.

Tallialue koostuu yhteensä viidestä erillisestä rakennuksesta, jotka sijaitsevat tarkoin huolitellulla pihamaalla. Päätalli kohoaa selkeästi suurimpana ja komeimpana rakennuksena ja sieltä löytyy suurin osa tallin tarjoamista karsinoista. Päätallissa on tallin hevosten tarpeisiin pesu- ja hoitopaikat kävelytyskoneella, lukittu varustehuone sekä rehuhuone. Suurilta karsinoilta on poikkeuksetta hyvä näköyhteys leveälle käytävälle ja naapureihin, sekä vähintään puolista karsinoista on suora pääsy aidatulle, hiekkapohjaiselle tarha-alueelle. Modernisoitu teknologia on helpottanut tallin päivärutiineja, eikä arkea auttavista asioista ole tingitty. Päätallista on suora pääsy maneesiin, jolloin sateiset talvet eivät kastele ratsukoita.

Kaksi muuta tallirakennusta ovat varsatalli ja vierastalli, joiden asukasmäärä vaihtelee kausittain. Kuten päätallissa, myös kahdessa pienemmässä tallissa on hoitopaikat, varustehuone ja rehuhuone asukkaiden tarpeisiin. Karsinoista on suora pääsy tuttuun tapaan omalle aidatulle, hiekkapohjaiselle tarhalle.

Alueelta löytyy laajat nurmilaitumet, joissa hevoset saavat viettää monet päivät vuodessa. Oleellisena asiana ovat myös laadukkaat puitteet treeniin, jotka tarjoavat kaksi täyspitkää koulukenttää sekä suuri, lämmitetty maneesi, jonka lounge vetää puoleensa myös ihmisiä kokouksien pariin.