Liefde Stud

piirrospuokkeja vuodesta 2020

Dorothea van Zon

Virallinen nimi: Dorothea van Zon
Syntymätiedot: 30.05.2016, Hollanti (9 v.)
Skp, rotu: Tamma, hollanninpuoliverinen
Säkäkorkeus, väri: 166 cm, ruunikonkirjava
Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I (vt. 9/8)
Omistaja Liefde Stud, VRL-14627
Kasvattaja evm
VH20-012-0168 / PKK#
Rate My Pony 0 star prospect (0000 p) 00/2022


Dorothea on kunnianhimoinen ja uskalias koulutamma, jonka kaunis väri on sen elämän aikana lumonnut yhden jos toisenkin kaksijalkaisen tuijottajan. Varsasta asti se on oppinut nopeasti muuttuneiden talojen tavoille ennen päätymistään Liefde Studin hevoskatraaseen. Sen ostoilmoitus oli julkaistu vain hetkeä aiemmin kansallisella myyntisivustolla, josta tamma oli ollut helppo löytää. Se tosiaan erottui edukseen joukosta jos ei luonteeltaan niin ulkonäöltään.

Dorothea van Zon on perinyt esimerkilliseltä isältään, varsinaiselta kiiltokuvahevoselta äärimmäisen hyvät käytöstavat ja elegantin luonteen. Ruunikonkirjava kouluhevonen on koko koossaan näyttävä ilmestys kisaradalla ja sen ulkopuolella, joka hurmaa vähintään luonteeltaan ja huomaavaisuudellaan. Siinä ei ole hermoja raastavaa kilpahevosen jatkuvaa kuumuutta ja sählinkiä, enemmänkin tarkkaan harkittua reaktiivisuutta. Hevonen ei ole missään mielessä impulsiivinen vaan muistuttaa enemmän harkitsevaa ja asioita pohtivaa. Dorothea on siunattu rohkeudella ja hyvällä temperamentilla, mikä mahdollistaa sen nopean sopeutumisen esimerkiksi uuteen kisapaikkaan. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Ehkä hieman, joten lienee sopivaa mainita, että tästä hevosesta on herkkyys kaukana. Ei se ehkä järkyttävää runnomista kaipaa puoleensa ymmärtääkseen mitä tehdä tai minne liikkua, mutta ajatuksen voimalla se ei muuten liiku ainakaan haluttuun suuntaan. Älykkyydessäkään ei ole kehuskelun varaa, vaikka ihan typerä saapas Dorothea ei olekaan. Muiden hevosten kanssa se tulee yleensä toimeen hyvin.

Kouluratsastusaitojen sisällä Dorothea on elementissään hyvin suorituskykyisenä ja kunnianhimoisena hevosena. Se on erinomainen ratsastettava kun hevosen tavoille oppii, eikä liikkeissäkään tunnu olevan liiemmin valittamista, vaikka ravissa voisi aina olla parantamisen varaa. Dorothea todella kuuntelevainen ja miellyttämisenhaluinen, minkä vuoksi se yleensä toimii kohtuullisen määrätietoisesti ratsastajan haluamalla tavalla sen sijaan että se keksisi omia jekkujaan. Maastossa allensa saa melko varman ratsun, joka saattaa kuitenkin olla melko reipas.

Sukuselvitys

♛ i. Weatherman
kwpnevm
♛ ii. Inferno
kwpnevm
♛ iii. Burden CO
kwpnevm
♛ iie. Sweet Caroline
kwpnevm
♛ ie. Brillantina
kwpnevm
♛ iei. Cascades
kwpnevm
♛ iee. Adeline
kwpnevm
♛ e. May Flowers
kwpnevm
♛ ei. Wayside
kwpnevm
♛ eii. New Star
kwpnevm
♛ eie. Miss Americana
kwpnevm
♛ ee. Safest Betty
kwpnevm
♛ eei. Cool Jam
kwpnevm
♛ eee. Innkeeper
kwpnevm
x

Jälkeläiset

00.00.2021 kwpn t./o. nimi v.d. Liefde i. nimi om.
x

Sukuselvitys

i. Weatherman on pitkän linjan koulukasvatti, joka syntyi kesäkuisena aamuna Hollannin maalaismaisemissa emästä Brillantina. Kirjava (ja vähän nokkava) 168 cm korkea ori myytiin varsana osaavimpiin käsiin, jossa siitä saatiin hyvä Grand Prix tason kouluratsu. Ori kisasi sekä nuorena että aikuisena kiitettävin tuloksi, sekä sen jalostuarvo oli luonteen, taitojen ja ulkonäön puolesta kohdillaan. Weatherman kerkesi kisaamaan kisauransa loppuun ja se menehtyi vasta pitkällä eläkepäivillään.

ii. Inferno oli musta, 170 cm korkea kouluhevonen, joka vaikutti pisimmän ajan elämästään rajan toisella puolen Belgiassa. GP-tason kouluratsu oli isoliikkeinen ja vahvamielinen tapaus, joka oli yhden spesifin ratsastajan alla aina parhaimmillaan. Inferno oli tuttu näky myös Euroopan rajojen ulkopuolella kilpailupiireissä pitkän uransa aikana. Suosittu ori käyttää siitoksessa, kiitos hyvin periytyneen liikkeen ja voiman. Ori kuoli 25-vuotiaana jännevamman lopputuloksena.

e. May Flowers on hento, 166 cm korkea tummanruunikko koulustara. Syntynyt ja elänyt onnekkaasti samassa ympäristössä kaikki vuodet, vaikka omistaja on kertaalleen vaihtunut. Maya kisasi Intermediate tason luokkia Hollannissa ja Saksassa. Vaikka alku oli vaikeaa, sen kehitys oli nousujohdanteista niin, että 14-vuotiaana tamman nimi oli jo yhden, jos toisenkin hollantilaisen hevosharrastajan tietoisuudessa. May Flowers varsoi kaksi varsaa ja viettää eläkepäiviään synnyintallillaan.

ei. Wayside hurmasi hevosihmiset ja sen mieliset ilmeikkäällä olemuksellaan kahdessa maassa, jossa se kerkesi elämänsä aikana asumaan: Hollannissa ja Ranskassa, joista ensin mainitussa maassa se syntyi. Tasokas kouluhevonen ilmeikkyytensä lisäksi omasi ilmiömäisen kokoamiskyvyn ja voiman, joka kompensoi liitokaviokkuutta tietyissä määrin. Se oli äärimmäisen ystävällinen ja luotettava tapaus, toimi eläkepäivinäkin junnujen omana ystävänä tallissa, jonne se myös menehtyi vanhuuden vaivoihin 26 vuoden iässä.

Kilpailumenestys

Näyttelyt:
00.00.2021 - paikka, luokka, tuom. - palkinto

Villit sarja- ja ratsastuskilpailut
20.02.2021 Le Château Enchanté - Int I - 13/14 (53,929 %)
03.04.2022 Aihojoki Spring Festival - PSG - 5 / 12 (62.166 %)
03.04.2022 Aihojoki Spring Festival - Intermediate I - 7 / 12 (58.886 %)

Ominaisuuspisteet
Kuuliaisuus ja luonne 2547.83
Tahti ja irtonaisuus 2319.76
Kouluratsastuksessa 4867.59 op. (vt. 9/8)
108 starttia joista 7 sijoitusta ja 4 voittoa
Sijoitusprosentti on 10%

Thea on kisannut maksimitasolleen

Varustekaappi ja hoito-ohjeet

Paris is the capital of France.

Päiväkirja ja valmennukset

Tokyo is the capital of Japan.