Herzlich willkommen in Rose Grove Stable

Maneesi

Rose Grove Stablen pihapiirissä on hyvät ratsastusmahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina. Suuri maneesi mahdollistaa laadukkaan treenaamisen hyvissä puitteissa: elegantit mahongin väriä jäljittelevät puuelementit luovat balanssia kiviseinien kanssa ja suuret ikkunat päästävät maneesiin luonnonvaloa. Teknisellä puolella maneesi on varustettu halogeenivalaistuksella, nykyaikaisella hifijärjestelmällä sekä ympärivuotisella lämmityksellä. Maneesia huolletaan päivittäin puhistamalla ja muilla tarpeellisilla tavoilla.

Pieni katsomo on nostettuna parvelle, jonne mahtuu noin muutama kymmenen ihmistä samanaikaisesti. Enemmän katselutilaa löytyy Lounge tilasta, jonka suuret ikkunat avaavat hyvät seuraamismahdollisuudet suoraan maneesiin. Lounge pitää sisällään tallin teemavärin viininpunaisen mukaisia sohvia, sekä ison screenin jolta voi seurata maneesin tapahtumia kameroiden ollessa päällä. Ratsastusareenan eteinen on luistamatonta kumia. Maneesiin on mahdollista päästä hevosen kanssa myös suoraan tallista, jolloin mahdollisessa vesisateessa ei tarvitse kastua.


Ratsastuskentät

Ratsastuskenttiä tallilta löytyy yhteensä kaksi kappaletta: toinen on täyspitkä kouluratsastuskenttä, toinen estekalustolla aina varustettu estekenttä.

Tekstiilikuitu-hiekkaseos pohjainen kouluratsastuskenttä on kooltaan 20 x 60m ja se on suunniteltu varta vasten optimaaliseksi kouluhevosille. Se on varustettu valonheittimillä, jotka takaavat myös hämärässä hyvät ratsastusmahdollisuudet.

Esteratsastuskenttä tarjoaa isolla koolla mahdollisuuden monenlaiseen treenaamiseen. Kentällä on jatkuvasti pystyssä monipuolista estekalustoa, joita on helppo liikutella suuntaan jos toiseen. Valonheittimet valaisevat kentän läpikotaisin. Estekenttä on aidattuna pensasaidalla.


Maastomahdollisuudet

Rose Grove Stable sijaistee keskellä upeaa Luoteis-Saksan maaseutumaisemaa, joka tarjoaa hyviä lenkkejä hevosen kunnon kohottamiseksi. Maasto on pääasiassa tasaista ja sen varrella voi olla jonkin verran autoliikennettä. Kaupunki on kuitenkin tunnettu hevosmielisyydestään, joten lähinnä turistit voivat olla vuokrattujen autojen ratin takana hieman huolimattomia ratsukkoa ohittaessaan.

Esittelyssä Rose Groven henkilöhahmot: kilparatsastajia ja hevosenhoitajia

Rose Grove Stable työllistää parhaillaan omistajapariskunnan lisäksi viittä kilparatsastajaa, jotka ratsastavat tallin omistuksissa olevilla hevosilla kansainvälisillä kilpakentillä. Vuosien tuoma ammattitaito kohtaa uudet kunnianhimoiset kilpailijanuoret sulassa sovussa tallin treenitiloissa, jossa vinkkejä jaetaan suuntaan jos toiseen. Taitavien kilparatsastajien lisäksi talli työllistää kansainvälisesti taitojaan jatkuvasti kehittäviä groomeja, jotka ovat vuosien ajan olleet korvaamaton apu Euroopan pitkillä kisaviikoilla. Tällä hetkellä groomeja on suurimmilta osin pohjoismaista, kuten Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta.

Omistajat

Martin Burgstallerin (s. 13.11.1989, Berliini) elämä on pienestä pitäen ollut hyvin hevostäytteistä, sillä hän polveutuu pitkän linjan saksalaisesta hevossuvusta. Suvun yhteinen harrastus mahdollisti Martinille menestyksekkään nuoruuden esteratsastuksen saralla ja nousukiito jatkui mitä enemmän ikää tuli: hetkeä myöhemmin hän peri setänsä tilan Rose Grove Stablen. Kansainvälisesti jopa 160 cm luokkia hyppäävä Martin on kunnianhimoinen, äärimmäisen määrätietoinen ja yleensä myös itsepäinen. Siinä missä hän vaikuttaa yleellisyyksistä nauttivalta, huumorintajuiselta pomolta, on Martin lopulta hyvin perhekeskeinen jalat maassa -tyyppi.

Emma Moisio (s. 28.08.1991, Helsinki) on tallin omistajapariskunnan toinen osapuoli, joka on tuttu näky tallissa hevosten kanssa hääräämässä. Vaikka Emman harteille on siunaantunut huolehdittavaksi iso määrä virallisia paperitöitä, on nainen järjestänyt usein itselleen aikaa treenata sekä este- että kouluratsastuksessa. Kouluratsastuksessa Emma on startannut tasolla Prix St. Georges ja esteratsastuksessa 140 cm luokissa. Piirteiltään Emma on maantienruskeine hiuksineen ja siniharmain silmin hyvin suomalainen, sekä tietty alkujäykkyys ja aikataulutus kielivät syntyperästä ja suomalsisita arvoista arjessa.


Kilparatsastajat

Elsa Woltter (s. 24. lokakuuta 1996) on saksalaissyntyinen kouluratsastaja, joka on tuoretta verta Euroopan kisakentillä. Hän debytoi Grand Prix tasolla vuonna 2020 ratsunaan oldenburginhevostamma Sweet but Psycho, mutta menestyi myös tulisen nuoren tamman kanssa Euro Sim Tourin nuorten kouluhevosten kilpatasolla. Pikkutarkka perfektionisti ei päästä itseään helpolla mitä tulee tehokkaaseen itsensä kehittämiseen: valitettavasti kunnianhimoinen asenne ei aina tue tasaisia ystävyyssuhteita.

Daniel Meyers on esteratsastuksen puolella kunnostautunut nuori mies, jonka sukujuuret vievät toisessa polvessa Portugalin hiekkarannoille. Intohimo kilparatsastukseen syntyi kuitenkin Saksaan muuttaneiden vanhempien jalanjäljissä: Daniel oli hevosen selässä jo taaperona, eikä paluuta tasaiselle maalle enää ollut. Räjähtävää ilmapiiriä tasapainottava Daniel vannoo järkevien ratkaisujen nimeen, vaikka hän on kerran jos kaksikin tehnyt äärimmäisen surkeita valintoja. Kantapään kautta oppii, Daniel tapanee huomauttaa.

Ajankohtaista

20. helmikuuta 2021 Hevosille uusia kuvia, sukujen ja luonteiden päivittelyä.

23. tammikuuta 2021 sivujen siirtoa ja remonttia aloiteltu. Tammikuun aikana tarkoituksena on siirtää mahdollisimman paljon tallin sisältöä uuteen osoitteeseen.

Suosittelemme