Lights Out

Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, ori
Syntynyt, ikä 13.05.2018, 16-vuotias
Säkäkorkeus, väri 173 cm, musta
Rekisterinumero VH19-011-0094
Omistaja Rose Grove Stable
Kasvattaja Ei virtuaalimaailmassa
Painotus Kouluratsastus
Koulutustaso Grand Prix (vt. 11/10)

Palkittu First Champion palkinnolla tilaisuudessa XXXII 12/2019 prosentein 66,111 % (6/5.5/4/8/7.5/7/8.5/4.5/8.5)

Palkittu KRJ-I palkinnolla 04/2022 pistein 100,5 (6,5/40/19/20/15)

© VRL-14627

Otto oli varsana ihan poikkeuksellisen kiltti hevonen, joka rakasti työskennellä ihmisten parissa. Sitä pidettiin kotonaan kuin kukkaa kämmenellä, eikä meno muuttunut, kun se myytiin vuotiaana huutokaupassa Martin Burgstallerille, joka kuitenkin ulkoisti pian orin ratsutuksen sen taitavalle ihmiselle. Otto oli ratsastaessa jo nuorena melko nöyrä, minkä vuoksi Rosalia Bauer kehui sitä maasta taivaisiin.

Voi Otto, Otto, Otto, siinä vasta miellyttävä herrasmies. Hurmaava jättiläinen on äärimmäisen kiltti vaikka kokonsa puolesta voi jonkun silmin olla pelottava. Vaikka Otossa on kisahevosen vaatimaa virkeyttä ja eleganssia, siinä on ihmistä ymmärtävää ja kunnioittavaa oria, joka vaalii suhdettaan käsittelijäänsä. Otto on utelias ja mielellään mukana kaikessa ympärillä tapahtuvassa. Vaikka ihmisten kanssa se on kiltti kuin koira, muiden hevosten kanssa saa olla tarkempi. On todettu, että musta kouluori ei ole hyvää pataa jokaisen vastaantulijan kanssa. Laumassa se kipuaa pomon asemaan, eikä osaa jättäytyä taistelussa toiseksi. Pientä päänvaivaa piirre on aiheuttanut, mutta elossa hevonen on edelleen. Jotain on tehty oikein. Konnankoukkuja Otto ei osaa juuri keksiä, joten isoa vaivaa sen läsnäolosta ei rauhalllisessa ympäristössä pitäisi koitua. Jos ori ei olisi niin kovin utelias, sen voisi luultavasti hoitaa käytävässä ilman naruja.

Kouluratsuna hevonen on virkeä, mutta pysyy nahoissaan. Sen työmoraali riippuu päivästä ja planeettojen asennosta, vaikka voidaan ajatella, että suurimman osan ajasta se on mieleltään tasainen ja työskentelystä pitävä. Tekniikka Otolla on kohdillaan sekä se on ratsastajalle melko anteeksiantavainen. Pienet virheet eivät kokenutta konkaria juuri hetkauta. Pystyyn kuollut hevonen ei ole vaan pitää sen selässä olla hereillä. Vaikka ori antaa pienet virheet anteeksi, täyttä kapasiteettiaan se ei esittele ilmaiseksi. Paras tilanne onkin kun ratsastaja on sellaisessa kunnossa, että jaksaa työstää hevosta alusta loppuun asti aktiivisesti. Työllä Otosta kaivaa kaiken kapasiteetin irti. Maastossa Otto on virkeä, mutta ei rauhaton. Se on nopea, mutta pysyy pääasiassa hyvin hallinnassa.

Sukuselvitys

i. Lackaday
hann, koulupainotteinen
ii. Legerity
hann, koulupainotteinen
iii. Libeccio
iie. Sonya's Whisper
ie. Wishfull Dream
hann, koulupainotteinen
iei. Winston O.V.
iee. Luckily Liu
e. High Hope
hann, koulupainotteinen
ei. Harvey II
hann, koulupainotteinen
eii. Harlon
eie. Rackel I
ee. Jellyboom
hann, koulupainotteinen
eei. Justice Joe
eee. Bumblebee

Jälkeläiset

14.02.2020 hann t. Love Ballad RGS e. Twenty Four Karat om. Milla Koskinen (VRL-14666)
18.08.2020 hann o. HZS Little Piece of Love e. Aspects of Love om. VRL-14899
15.01.2021 holst t. Daisy RGS e. Cerelia v.l.a om. Rose Grove Stable
24.03.2022 hann o. Light It Up RGS e. Schnucki Sally om. VRL-14837

Kilpailusuoritukset

Ominaisuuspisteet


Kuuliaisuus ja luonne 2941.95
Tahti ja irtonaisuus 3700.02

Statistiikka

Kouluratsastuksessa 6641.97 op. (vt. 11/10)
140 starttia joista 12 muuta sijoitusta ja 17 voittoa

Otto on kisannut maksimitasolleen KRJ

Näyttelyt:


00.00.2022 - paikka, luokka, tuom. - palkinto

Muut villit- ja sarjakilpailut


07.05.2020 Hannaby Hanami Week - Intermediate I - 3 / 28
10.05.2020 Hannaby Hanami Week - Intermediate II - 5 / 24
06.06.2020 Euro Sim Tour 2020 - Intermediate I - 5 / 25
06.06.2020 Euro Sim Tour 2020 - Intermediate II - 9 / 25
27.06.2020 Euro Sim Tour 2020 - Intermediate II - 14 / 27
18.07.2020 Euro Sim Tour 2020 - Intermediate I - 17 / 23
18.07.2020 Euro Sim Tour 2020 - Intermediate II - 10 / 28
08.08.2020 Euro Sim Tour 2020 - Intermediate I - 7 / 25
07.02.2021 Freeze Frame viikonloppu - Grand Prix - 4 / 16
20.02.2021 Le Château Enchanté - Grand Prix - 14 / 20
14.03.2021 EST 1. osakilpailu - Grand Prix - 15 / 54
03.04.2022 Aihojoki Spring Festival - Grand Prix - 0 / 00

10
MAA 2021
EST: Norja
Kirjoittanut omistaja

“Luojalle kiitos tehokkaista groomeista”, Michelle Schulz puuskaisi suorastaan helpottuneena nähtyään mustan kouluhevosen valmiiksi varustettuna seisomassa ulkona yksi uusista groomeista Susi ohjista kiinni pidellen. Nimi oli tuottanut saksalaissyntyiselle naiselle alkuunsa pieniä ongelmia, mutta ajomatkalla Norjaan nimi oli alkanut luonnistumaan myös hänen ääntämisellään. Otto oli konkari hevonen, joka oli kiertänyt Eurooppaa ja kisannut Grand Prix tason luokkia jo monia ennenkin. Ennen sen eläkettä oli ajateltu, että European Sim-game Equestrian Tour olisi kirsikka kakun päällä, joka sinetöisi sen hienon kilpauran toivottavasti hyvin. Otto oli hevonen, josta oli lähes mahdoton olla tykkäämättä. Michelle oli aina rakastanut sen kanssa kilpailemista kuten myös toinen koulurastastaja Elsa, joka oli kuitenkin pysyttäytynyt viime aikoina enempi tammojen selissä. Se oli ollut Michellelle enemmän kuin vain okei, sillä hän tuli orin kanssa loistavasti toimeen.
“Kyl se osas olla mahdottoman nätisti. Hirmu kiva kilpahevoseks, joka kisaa kuitenkin oikeesti tasokkaita luokkia”, Susi kehui oria sen kaulaa silitellen rauhallisesti, johon Otto reagoi ihmeellisellä puuskaisulla. Se oli korkea miehen vierellä.
“Kai sitä voisi lottovoitoksi melkein sanoa!” Michelle hymyili ja tervehti oria rapsuttamalla korvien tuntumasta. “Ehdottomasti. Se on vissiin aika hyvä kanssa ratsastaessa, jos en väärässä oo?” mies jatkoi puhelua hevosen kaulaa yhä konemaisesti silitellen. “Ei valittamista. Kisoja menty ja se kyllä tietää mitä tekee. Ei juuri tuppaa jättämään pulaan, vaikka itse olisinkin vähän enemmän hukassa siitä missä mennään.”

Korvaamaton apu jatkui. Susi oli ottanut hommakseen toimia jonkinlaisena roudarina kaikille tavaroille, joita kisaava ratsukko ikinä jättikään jälkeensä tai saattoi tarvita. Siihen kuului esimerkiksi loimi, mikä piti hannoverinhevosen lämpimänä Norjan pakkasessa. Loimi olikin suurin kannettava, sillä suurin osa tavaroista kulki hyvin repussa, joita koristi tallin tuttu punakultainen ruusu logona. Kaikki groomit olivat saaneet vastaavat tavaroiden roudaamiseen ja ne olivat osoittautuneet hyödyllisiksi.
Omaa vuoroa odotellessa Susi tsemppasi muutamilla sanoilla jalat tukevasti maan kamaralla. Mies oli vakuuttunut siitä, että edessä ei voisi olla ainakaan kamala farssi, ellei Otto keksisis jännittää tuomareita. Tai ettei tuulenpuuska saisi sitä suunniltaan. Yleisöäkin piisasi, joka miehen mukaan saattaisi olla joko hyödyksi tai haitaksi.
“Lakkaa manaamasta poika rakas”, Michelle naurahti ja Susi kohautti olkiaan.
“Lykkyä tykö.”

18
ELO 2020
Päiväkirjamerkintä, saapuminen
Kirjoittanut omistaja

Mustan orin korskunta oli hieman liioiteltua, siltä se kuulosti ainakin Elsan korviin. Hän puristi nahkaista riimunnarua nyrkeissään rystyset miltei sinertäen. Kookas musta kouluori Lights Out steppasi hieman levottomasti jalalta toiselle ja sen pää kääntyili tuulessa temmatun viirin lailla puolelta toiselle.
”Hei Otto, ihan rauhassa nyt”, Elsa toppuutteli oria, jonka mielenkiinto uutta ympäristöä kohtaan tuntui kasvaneen hetki hetkeltä vain suuremmaksi. Näytti siltä, ettei se olisi osannut millään päättää kiinnostuako enemmän tallin avonaisista ovista vai muista hevosista, jotka seurasivat tilannetta kauempana omissa hiekkapohjaisissa tarhoissaan. Elsa taputteli Oton kookasta kouluhevosen kaulaa, joka näytti silti yllättävän sirolta ja sopusuhtaiselta. Otto vähät piittasi naisen ystävällisestä eleestä. Sen mielenkiinto oli nyt todellakin täysin muualla kuin käsittelijässään, joka yritti olla murskaamatta varpaitaan kookkaan orin kavioiden alla.

Otto oli uusi hankinta talliin. Nuori hannoverinhevonen tuli suoraan eteläisestä Saksasta muutaman tunnin ajomatkan päästä – tallin omistaja, Martin Burgstaller, oli ostanut hevosen kansallisessa huutokaupassa, joita maassa järjestettiin hevospiireille. Otossa mielenkiinnon oli miehen sanojen mukaan herättänyt lennokas askel ja eloisa katse, eikä Martin ollut voinut kiistää pitävänsä mustasta väristä hevosilla. Martinin vaimo, suomalaistaustainen Emma oli ollut paikalla mukana antamassa kouluratsastajan näkökulman ostostilaisuuteen, ja hän oli kompannut täysin hyvää ja joustavaa askelta. Kaupat oli tehty nopeasti ja nyt, muutama viikko myöhemmin, Otto oli löytänyt tiensä Krneuhofeniin Rose Grove Stablen pihalle.

”Okei kaveri, oltaisiko sitä valmiita menemään sisälle? Siellä riittäisi vielä lisää nähtävää levottomalle mielellesi”, Elsa ehdotti saaden vastaukseksi vain levottoman pärskähdyksen.
”Sillähän riittää… Vauhtia”. Emma oli tullut paikalle katsomaan oria. Sanat saivat Oton kasteen kääntymään salamana lempeän äänen lähteeseen. Emma oli yhtä hymyä, kun hän ojensi kättään Otolle haisteltavaksi tutustuminen mielessä. Otto haisteli. Sen silmissä oli edelleen sama ilme: utelias, mutta hämmentynyt. Elsa ymmärsi, ainakin kuvitteli ymmärtäneensä täysin. Nuori oli joutunut – tai mieluummin päässyt – uuteen kotiinsa, joka oli täysin vieras paikka. Otto oli ollut ennenkin kotitallinsa ulkopuolella, mutta mukana oli ollut aina tuttu ihminen. Nyt kaikki oli vielä uutta ja vierasta.

308 sanaa

virtuaalihevonen